Laravel Nedir?

Laravel, sistemler üzerinde uygulamaları geliştirmek amacıyla kullanılan kod yazılım sistemidir. Birçok gelişmiş özelliği içerisinde barındıran bu sistem sayesinde pek çok faydalı kod sistemlerine yardımcı olur. Geniş bir kitle tarafından kullanılan bu sistemin sloganı ve yazılımların PHP açılımıdır. Sistemsel kullanımda öğrenilmesi oldukça kolay olan bu sistem birçok kişi tarafından tercih edilir.

Her alanda kişi ve kişiler bu sistemi kullanılarak sade kodlar yazarak büyüklü küçüklü uygulamaların geliştirilmesine ve uygulamaların daha kaliteli olmasını sağlayan kodlar yazar. Bu sistem sayesinde sade kodlar yazarak büyüklü küçüklü uygulamalar geliştirilir. İster bireysel olarak isterse proje amaçlı yazılan uygulamalarda kurumsal bir uygulama adına sahip olan bu sistem sayesinde uygun olan sistemleri düzenleyebilirsiniz.

Kolay ve hızlı bir şekilde sitenin tasarımını yapabilirsiniz. Açık kod kaynaklı bu sisteme sahip olan sistemlerin geliştiricileri tarafından kullanılabilir. Bu sistem ve gereksinimlere sahip olmanız için bazı belirli işlemleri bilmeniz gerekir. Açık kaynaklı bir koda sahip olan MVC yapısına sahip olan bu sistem profesyonel ve geliştiriciler tarafından kullanılır.

Laravel Nasıl Öğrenilir?

Laravel sistemini öğrenmek için bazı bilgilere sahip olmanız gerekir. Bu sistemi öğrenmek için bir yerden başlamanız gerekir. Bu sistemi kullanacak kişilerin aşağıdaki bilgileri bilmesi gerekir.

  • Kod sistemi üzerine çalışılan bu sistemde bağımlılık yöneticisi olarak composer kullanılmalıdır. Bu sayede gerekli bileşenler projelere eklenerek sistemde herhangi bir çakışma yaşanmaz.  Çoklu giriş sistemi uygulanarak müşteri firma ve admin panelleri oluşturulur.
  • Her veritabanı sınıflandırılması için tablo karşısında bir model sınıfı vardır. Böylece sorgu yaparken uzun aramalar yapmak yerine kısa cümleler ile arama yapılarak kolaylıkla aradığınız sistemi bulabilirsiniz. Laravel ile farklı veri tabanlarında bulunan bilgilere değişiklik yapmadan sorgu yaparak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Kodların birbirinden kolaylıkla ayrılması için belirli sınıflandırmalar yapılarak rahatlıkla kodları birbirinden ayırabilirsiniz.
  • URL sistemi sayesinde hızlı bir şekilde aramaları filtreleyerek kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz.
  • Kimlik doğrulama sistemi sayesinde laravel içinde hazır bulunarak basit komutlarla uygulamanıza kullanıcı işlemlerinizi ekleyerek kendinize kolaylık sağlarsınız.
  • Kısa kodlar sayesinde otomatik sayfalama yöntemini kullanabilirsiniz.
  • Veri tabanlarının kolaylıkla veri girişi sağlamak için tablo oluşturma versiyonlarını kullanarak hızlı ve basit bir şekilde sistemleri yönetebilirsiniz.
  • Laravel sistemine öğrenebilmek için framework öğrenmenize veya symfony kullanmanıza gerek yoktur.
  • Sistem içerisinde bulunan bileşenler ve performans gücü önemli ölçüde sistemi geliştirir.

Pek çok bilmediğiniz veya kullanmadığınız doküman veya kod sistemi hakkında bilgi vererek eğitimler alabilirsiniz. Topluluk birimlerinin temel taşı olan bu sistem sayesinde bilginiz olmayan bir konuda yardım isteyebileceğiniz geniş bir topluluk alanına sahiptir. Türkiye’de oldukça geniş bir kitleye sahip olan bu sistem, artık iş ilanlarını da adı sık sık geçmektedir.

Bu sistemin bu kadar hızlı büyümesinin arkasında web geliştiricileri gerçekten büyük bir başarıya sahiptir. Basit kodlarla büyük projelere imza atan bilmenizi sağlayan bu sistem düzenli çalışma koşullarını her zaman sunuyor. Kullanışlı ve hızlı bir yapıya sahip olan Laravel en kısa sürede bile işlerinizin ayağa kaldırılmasını sağlar. İşlerinizi bıraktığınız yerden devam ederek kaldığınız yerden tekrar işinizin başına dönebilir ve yaptığınız işler sonradan dahi olsa bile mantıksız gelmez.

Web geliştiricilerin bu sistemi kullanarak birçok işlerin halleder ve bu sistemin kullanmaktan her zaman memnun kalırlar. Modern programcılığı ve teknolojiye adım atmak için sektörün yeniliklerinden uzak kalmayan bu sistem sayesinde artık her şeyi öğrenmek son derece önemlidir. Sistemsel olarak belirli bir bilgi birikimine sahip olan bu sistem sayesinde her şeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Online Laravel Eğitimleri ile sizde Laravel öğrenmek için ilk adımları atabilirsiniz.

Laravelin Avantajları Nelerdir?

Web uygulamalarında ve kolay bir şekilde geliştirilmesini sağlayan bu sistem açık kodlu bir kaynaktır. Geliştiricilerinin sunduğu çeşitli özellikler sayesinde ve kullanıcıları büyük bir çoğunluğu laraveli tercih ediyor. Çeşitli uygulamalara sahip olan sistem sayesinde uygulamalar geliştirilerek sunulur. Özellikler sayesinde kullanıcılara birçok avantaj sağlar.

Web uygulamaları sayesinde uygulamalar daha ölçeklendirilebilir hale gelir. Avantajlar arasında en kullanışlı olanı kaynakları yönetmek ve organize etmek için kullanılan ara yüzler ve programlardır. Kütüphane ve kaynaklarının sahip olduğu komut satırı adlandırılan sistem ve programlara sahiptir. Bu avantajlar sayesinde mobiller web sitesi amacıyla kurulan sistemler ve programlar oldukça kullanışlı hale gelir.

İçerisinde 20’den fazla kütüphane ve modül bulunan bu sistem sayesinde istenilen bilgileri daha hızlı zamanda ulaşılarak uygulama geliştirme süreleri daha iyi hale gelir. İçerisinde bulunan composer ve artisan gibi araçlar bu avantajları sağlayarak uygulamaları geliştirir. Kullanıcılara sunduğu birbirinden farklı özellik sayesinde Laravel sistemi tercih edilir. Bu sistem sayesinde kullanıcılar pek çok kod ve yazılım işlemlerini kolaylıkla yapabilmek ile birlikte pek çok kütüphane alanında kullanılan bu sistem sayesinde veri tabanlarına kolayca ulaşılabilir.

Laravel Öğrenmek için Nerden Başlanmalı

Laravel, web uygulamaların geliştirilmesinde kullanılan bir kod sistemi olduğu için kullanım aşaması ve öğrenme aşaması sistemsel ve kolay olan sistemlerdir. Web sayfalarındaki statik yapı ve dili bilmek oldukça önemlidir. İşaretleme dili olan bu sistem programları beraber çalışarak sayfanın görevini en doğru şekilde yapmasını sağlar.

HTML program dili değil de işaretleme dili olarak kullanıldığı için bu sistemi doğru kullanmak önemlidir. PHP dilini doğru bir şekilde kullanmak için HTML öğrenmek gerekir. Bu sistem için yapılan bir hazırlık değil de bir zorunluluktur. Web programlama sistemi öğrenebilmek için ve programlamayı modern standartlara göre yapılması gerekir. Laravel sistemini öğrenmek için 3 dil bilinmesi gerekir.

Bunlar; HTML, CSS, JAVASCRİPT cidden ve dillerinin bilinmesi gerekir. MEB sayfa ve sistemlerin temel statik yapısının oluşturulduğunu sistem ve dillerin doğru bir şekilde kullanılması önemlidir. Belirli sistemlerin kullanmasında oluşturulan bu sistemler sayesinde sistem kurulumu ve performansı arttırılarak yeni kodlar oluşturulur.

Bu sistemleri öğrenmek için resmi dokümanlarla işe başlamanız gerekir. Okumak yerine yazma işlemlerine başlayarak sistemi oluşturduktan sonra kendi kod ve sistemlerini uygulayarak kendi dokümanlarınızı oluşturabilirsiniz.

Laravel Sistemi

Sistemsel olarak oluşturulan dokümanlarda en küçük uygulamaya ve geniş projelere sahip olan açık kaynaklı kot sistemleri sayesinde oluşturulan bu sistemler Laravel sayesinde oluşturulur. Yapısı ve kullanımı oldukça kolay olan bu sistem sayesinde kısa bir süre içerisinde projeler hazırlanıp sunulabilir. Bağımlılık yöneticisi tarafından kurulan bu sistem sayesinde çakışma olmadan gerekli bileşenler projelere eklenip birleştirilebilir.

Mekanizmanın içerisinde hazır bulunan sistemler sayesinde müşteri firma admin gibi yapılara destek olarak, projenin belirli bir zamanlarda bile kullanılmasını devam ettirir. Sistemsel olarak veri tabanlarında mevcut olan bu sistemler sayesinde obje sınıfları birbirleri ile haberleşerek birbirleri ile arasında bir bağ kurar. Bu sayede veri tabanları birbirinden bağımsız olarak çalışır.

Yapısı oldukça gelişmiş olan yönetim sisteminde sistemleri sayesinde aradığınız bilgileri kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Sistemsel olarak geniş ve erişilmez yapıya sahip olduğu için belirli metotlar kolaylıkla kullanılır ve tam bir uyum içerisinde çalışır. Genel olarak kullanılan bu yapılar sayesinde sistemlerin yapı birimi ve merkezi sistemi projenin alt yapısına göre hazırlanır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir