İnternette yer almak zevkli olsa da birtakım riskler de içeriyor. Let’s Encrypt ile Bu noktada, internet deneyiminizi iyileştirmek adına gerekli güvenlik önlemlerini almanız şart! Let’s Encrypt; tüm internet sitelerinin bağlantılarını şifreleyen ve bu sayede ziyaretçilere çok daha güvenli bir internet deneyimi sunan ücretsiz SSL sertifikası servisidir. Bunun yanı sıra, sivil toplum kuruluşu Internet Security Research Group tarafından oluşturulmuştur. 2015 yılından bu yana varlığını sürdüren Let’s Encrypt; bilhassa ücretsiz oluşuyla dikkat çeker.

Let’s Encrypt ile Neler Yapabilirsiniz?

Her şeyden önce, internet sitenizin tüm bağlantılarını şifreleyebilirsiniz. Bu sayede, sitenizi ziyaret eden kullanıcılara çok daha güvenli bir sanal ortam sunarsınız. Dünya üzerindeki tüm internet kullanıcılarının internet deneyimini güvenli hale getirmek adına oluşturulmuş SSL sertifikasıdır. Mozilla, Cisco ve Electronic Frontier Foundation firmaları tarafından finansal açıdan desteklenen Bu sistem sayesinde tamamen ücretsiz bir şekilde internet sitenizi HTTPS protokolüne taşıyabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Chrome, Mozilla, Safari ve Microsoft Edge tarafından desteklendiğini de ifade etmeliyiz. Android ve ios işletim sistemleri tarafından belirli bir seviyeye kadar desteklenir. Let’s Encrypt; bilhassa statik IP gereksinimi olmadan SSL hizmeti veriyor oluşuyla dikkat çeker.

Bu sertifikayı aldığınız takdirde internet siteniz arama motorlarında güvenilir internet siteleri kategorisinde yer alacaktır. Ayrıca, arama motorlarındaki sonuçlarınız eskiye kıyasla çok daha iyi olacaktır. Bir başka deyişle, kullanıcılarınıza çok daha güvenli bir internet deneyimi sunmuş olacaksınız.

Let’s Encrypt ile Diğer SSL Sertifikaları Arasındaki Fark Nedir?

Ücretsiz SSL sertifikasını yükledikten sonra işiniz oldukça kolay! Çünkü, üç ayda bir yapılan otomatik yenileme işlemlerinin dışında herhangi bir şey yapmanıza gerek yok! Let’s Encrypt; bilhassa Google’ın SSL sertifikası olmayan internet sitelerini güvensiz olarak işaretlemesinin ardından önemli hale gelmiştir. Bu noktada, siz de bu sertifika sayesinde http’den https’ye geçme şansını elde edersiniz. Bir başka deyişle, ziyaretçilerinize çok daha güvenilir bir kullanıcı deneyimi yaşatmış olursunuz. Ayrıca, organik trafiğiniz de artacaktır. Bilhassa e-ticaret sitesi sahibi iseniz sitenizi daha çok kişi ziyaret edecektir. Bu durumun bir sonucu olarak ürün ve hizmet satışlarınız artacaktır.

Let’s Encrypt ile diğer SSL sertifikaları arasında birtakım farklar vardır. Her şeyden önce, diğer SSL sertifikalarının yıllık olarak alındığını ifade etmeliyiz. Ancak, Let’s Encrypt; üç aylık olarak kurulur. Daha önce de söylediğimiz gibi üç ayda bir otomatik yenileme işlemleri yapılır. Bunun yanı sıra, Let’s Encrypt ile ücretli SSL sertifikaları arasında da bazı farklar vardır. Ücretli versiyonlarda oluşması muhtemel SSL sorunlarına karşılık olarak 10 bin dolar ila 2 milyon dolar arasında farklılık gösteren garanti teminatı vardır. Fakat, Let’s Encrypt için böyle bir güvence bedeli bulunmaz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir